Avantura zvana organizovanje venčanja

by | Jan 25, 2021

Bilo da je vaša lepša polovina izgovorila preliminarno “DA” na neki sasvim romantičan način ili ste jednostavno postigli dogovor oko toga da je došlo pravo vreme za svadbu (kako vas rodbina više ne bi zamarala pitanjima kad će svadba), pripremite se za avanturu zvanu:“organizovanje venčanja”!

Lako je danas izgubiti se u moru izbora koje pruža “wedding industry”, zato će naši saveti za organizaciju venčanja, pored gugla, kalkulatora i razgovora sa prijateljima, biti veoma dobri alati u planiranju.

Pred vama je nekoliko izbora koje treba da napravite kako bi vaša svadbena avantura u potpunosti uspela:

Rezervacija restorana

– ovo je jedna od prvih i ključna stavka koju rešavate pošto ćete u restoranu ćete provesti najveći deo vaše svadbe! Ustanovite okviran broj gostiju kako biste znali kolika vam sala treba. Ne zanemarujte ni ambijent restorana – on treba da donese svečani ton vašem slavlju, a prilikom ugovaranja gledajte da budete što konkretniji sa vašim zahtevima u pogledu menija.

Obevezno razmislite o sugestijama i savetima ugostitelja. Pogotovo ako se radi o restoranu proverene reputacije, njihovi saveti će samo doprineti da na kraju budete zaista zadovoljni.

Ugovaranje muzike

– izreka “koliko para toliko i muzike” danas na sreću više ne važi, obzirom da je ponuda na tržištu zaista velika i šarenolika. Za početak najbitnije je da se zajedno sa svojim partnerom “žanrovski opredelite”. Obavezno poslušajte izabrani bend na nekom živom nastupu.

Izuzetno je bintno da bend ima dobar kontakt sa publikom i da mogu da naprave veselu atmosferu. Što se tiče odabira žanra to je na vama da li ćete da pravite kompromis ili terate po svome.

Ovo je ipak vaše veče.

Izbor fotografa

Ne dajte se prevariti, izuzetno bitan faktor. Dobar fotograf mora da bude pozitivna i komunikativna osoba, koja pored toga što ume da napravi dobre fotke, zna da savlada i organizuje rodbinu koja je pohrlila da se slika.

On mora da zna da prepozna i uhvati sve bitne momente na svadbi, a njegovi saradnici da ne budu navalenti prilikom prodaje fotografija gostima na svadbi.

Torta

– ovde nema puno mudrosti, treba vam neko ko pravi provereno ukusne torte. Samo još da se nekako uverite da može da izvede da torta izgleda baš kao na onoj fotografiji koju ste pronašli preko interneta…

Venčanica i odelo za mladoženju

– dobro se pokazalo kombinovanje boja i tonova bidermajera i mladinih cipela.
Ako sve još uklopite sa kravatom ili cvetom za mladoženju – to je pun pogodak.

Dekoracija

– poželjan detalj na svadbi koji u mnogome zavisi od afiniteta i sklonosti mladenaca (najčešće mlade).
Ovo su samo najvažniji detalji u celokupnoj organizaciji venčanja. Ukoliko vam je potrebna profesionalna pomoć slobodno nas kontaktirajte. Iskusan tim Restorana Fontana će vam pomoći pri organzaciji i vaše svadbeno veselje učiniti nazaboravnim.

Pročitajte još…

Fruškogorski maraton 2021. godine

Fruškogorski maraton 2021. godine

1. Fruškogorski Maraton je sportsko takmičarsko rekreativna manifestacija međunarodnog karaktera, koja se odvija na 19. staza različite dužine i različite...

U susret svim novosadskim festivalima

U susret svim novosadskim festivalima

Kao i svakog leta, u Novom Sadu se organizuje niz različitih festivala. Tu su nezaobilazni Exit, Cinema City, Zmajeve dečje igre, Festival uličnih svirača,...

Rezervacije
Naša lokacija